zaterdag 2 maart 2019

Confetti Col

Tijdens mijn bezoekje aan Lammy Yarns werd mijn aandacht getrokken door een paar bolletjes Lammy Diva. Heel ander garen dan waar ik normaal gesproken mee haak, maar ik vond ze er zo leuk uit zien, met de gezellige gekleurde spikkels erin. Net confetti. En hoe toepasselijk is deze sjaal dan aan het begin van dit carnavalsweekend. Al blijf ik zo ver mogelijk van dat carnavalsgedruis vandaan, in tegenstelling tot mijn schatten.


Het garen leek me leuk om mee te breien, gewoon in de rechte steek, en meteen een mooie gelegenheid om het continentaal breien weer eens te oefenen.


Op een donkere zaterdagmiddag, ik had behoefte aan een lekker simpel projectje, ging ik ermee aan de slag, maar het werd niet zoals ik wilde. Het gaten breide niet lekker, ik probeerde verschillende breipennen, maar het werd 'm niet.

Na vijf keer uithalen schakelde ik over op een haaknaald. Drukker garen behoeft normaal gesproken een rustige steek, dus ik experimenteerde wat met vasten en stokjes. Maar ook dat werd 'm niet.


Vastberaden om toch wat leuks te maken van dit garen pakte ik er het patroon van de
Warme Col bij. Dit was 'm!


De steken vlogen van mijn haaknaald en de col was in no time klaar. Met 2 bollen Lammy Diva kreeg de col een omtrek van ruim 60 cm. Wil je 'm iets ruimer hebben, koop er dan een extra bolletje bij.PATROON CONFETTI COL

Nodig:
2 bollen Lammy Diva
Haaknaald 6.0
Stopnaald

Met 2 bollen Lammy Diva kreeg de col een omtrek van ruim 60 cm. Wil je 'm iets ruimer hebben, koop er dan een extra bolletje bij.
Start met een ketting van 25 l.

1. 1 st in de 3e l vanaf de haaknaald, *1 l overslaan, 1 v en 1 st in de volgende l*, herhaal *_* tot aan het einde van de rij, maar haak in de laatste steek alleen 1 v.

2. 1 l, 1 st in de 1e st, *1 l overslaan, 1 v en 1 st in de volgende l*, herhaal *_* tot aan het einde van de rij, maar haak in de laatste steek (de keerlosse) alleen 1 v.

3-xx. Herhaal rij 3 tot de lap de gewenste lengte heeft.

Haak de twee uiteinden met vasten of halve vasten aan elkaar vast.3 opmerkingen:

 1. De aanhouder wint.
  Erg leuke, mooie col.
  Prachtig te combineren met denim.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hey Daphne,
  Wat een mooie col. Erg mooi. De aanhouder wint en je hebt nu een heerlijke col lijkt me. Ik ben ook geen carnavalvierder.
  Fijne zondag.

  lieve groetjes,
  Emily

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Soms duurt het even voor je de juiste techniek bij je garen gevonden hebt, hè? De aanhouder wint.
  Leuk geworden!
  Fijne zondag verder. Groet, Ilse

  BeantwoordenVerwijderen