vrijdag 15 maart 2019

Kort vest

Nadat ik het voor mij zelf gehaakte Plussize vest had laten zien, vlogen de verzoekjes voor het haken van zo´n vest me om de oren. Nu haak ik regelmatig wat op bestelling, maar alleen kleine projectjes, om het voor mijzelf leuk en overzichtelijk te houden. Bovendien haak ik zo´n vest precies op maat en moet er tussendoor regelmatig gepast worden.


Eén verzoekje kon ik niet weerstaan. Onze oudste puberdochter wilde ook wel zo´n vest, maar dan in het kort. Lichtgrijs moest ie worden. En volgens hetzelfde patroon als mijn vest.


Omdat mijn 14-jarige puberdochter maar heel sporadisch met dit soort verzoekjes komt, vloog ik naar de winkel om lichtgrijs garen te halen. Gewoon low budget garen, want ik zag het er zomaar van komen dat het vest straks in de kast zou komen te hangen en er vervolgens niet meer uit zou komen. We zullen het zien...


Heel geduldig werd er steeds gepast. Dat moest tussen het carnavallen door, want dochterlief was met haar vrienden vele uurtjes in een feestzaal een dorp verderop te vinden. Ik had tijd genoeg, ik krijg tegenwoordig liefst zo min mogelijk van carnaval mee, dus besteedde mijn vrije uurtjes thuis aan verschillende haakprojecten.

Tijdens het carnavalsweekend kwam ie af. De foto's zijn gemaakt, dus het vest kan nu gedragen worden. Ik ben benieuwd. ;-)

4 opmerkingen:

 1. Wat leuk, een bestelling van puber.
  Ik denk dat ze het wel gaat dragen, het is prachtig!!
  Stoer ook, dat lucht grijs.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ben ook benieuwd, want soms gaat het anders dan je hoopt. Aan het vest zal het niet liggen....

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hey Daphne,
  Wat ontzettend leuk dat je dochter met zo'n verzoek kwam. Het vest is in het kort ook heel erg leuk. Ik ben ook benieuwd, het lijkt mij een heel fijn vest.
  Fijn weekend.

  Lieve groetjes,
  Emily

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een leuk verzoek van je dochter. Het vest is prachtig geworden. Hopelijk draagt ze hem heel vaak en met veel plezier.
  Low budget garen, schrijf je. Het ziet er heel mooi uit. Zo zie je dat mooi niet altijd duur hoeft te zijn.
  Fijn weekend. Groetjes, Ilse

  BeantwoordenVerwijderen