Doorgaan naar hoofdcontent

Posts

Posts uit december, 2019 tonen

2019

In de laatste week van het jaar vliegen de lijstjes je om de oren. Zo ben ik zelf een liefhebber van de Top 2000 en breng ik al jaren mijn stem uit, in de hoop dat tenminste één van mijn favoriete liedjes aller tijden in het laatste uur van het jaar te horen is. Ook vind ik het altijd leuk om te bekijken welke van de posts op mijn blog het meest bekeken zijn. Best wel verbaasd was ik toen ik de hoge bezoekcijfers zag van een aantal berichten, wow! En hier is ie dan, de top 3 van 2019, allemaal patronen van mijzelf (klik op de link om naar het betreffende patroon te gaan): 1. Ribbeldeken   2. Te Gekke Tas 3. Parel in 't Groen sjaal & muts Ook ben ik trots op veel van mijn andere in 2019 gerealiseerde projecten. Daarnaast waren er nog een paar hele mooie samenwerkingen, waaronder o.a. die met Fonty en By Philon. En de publicaties in Zomer & Zee Haaksels, Fairmade Magazine en Hobby Handig, daarvan maak

Lovely Deer

Nog één project had ik op mijn verlanglijstje staan voor 2019. Een project dat echt heel goed past bij de aanloop naar Kerst. Het patroon won ik eerder dit jaar op de blog van Vestywo. Verie van Vestywo publiceerde het patroon van de Lovely Deer CAL eerder al op haar blog, later verscheen het ook in Terdege Magazine. Het magazine en het garen, 7 bollen Durable Cosy, had ik al een tijdje in huis. Nog niet eerder haakte ik een project helemaal in het zwart, maar voor deze sjaal leek me dat wel wat. En hier is ie dan, mijn zwarte Lovely Deer sjaal. Helemaal blij ben ik ermee. Op de blog van Vestywo vind je trouwens nog veel meer mooie patronen en DIY's. Ik zou er zeker eens een kijkje nemen!

Kerstgroen

Al jaren heb ik met een vriendin de traditie om in de aanloop naar Kerst iets te knutselen voor in huis. Vroeger waren het vaak nogal omvangrijke projecten, tegenwoordig maken we ons er wat makkelijker van af. Dat maakt de date niet minder gezellig. Er komt altijd wat leuks uit en het is ook altijd leuk moment om andere creatieve ideeën uit te wisselen. Gisteren hadden we onze jaarlijkse knutseldate. Na een bezoekje aan het tuincentrum gingen we aan de slag met verschillende soorten groen, lint en metalen ringen en sterren.  En als ik eenmaal bezig ben, dan ben ik niet meer te stoppen. Ik stopte pas toen alle vormen waren gebruikt, in totaal maakte ik één ster en drie kransen. De laatste takjes bundelden we tot een mooi bosje dat natuurlijk een mooi plekje kreeg in de woonkamer. Nu maar hopen dat de hint begrepen wordt. ;-)

Knoopjes Sjaal

Al vaak stond ik in de wolwinkel aan mohair garen te voelen. Zo heerlijk zacht! De mooiste met dit garen gebreide items zag ik voorbij komen. Met mohair gehaakte items daarentegen niet zo heel veel. Graag wilde ik eens iets moois haken met dit garen. Toen ik het kleurenpalet van Fonty Ombelle bekeek, viel mijn oog direct op een prachtige blauwe kleur. Zo mooi! Een heerlijk zachte sjaal besloot ik ervan te haken. Eentje met een kruissteek. Hoe anders ziet zo´n steek eruit als je ´m haakt met mohair. Het lijken net knoopjes. En als ik nu de sjaal in zijn geheel bekijk, is het net een raster van allemaal kleine knoopjes.  Wil je deze heerlijk zachte sjaal ook haken? Download dan hier het patroon: Patroon Knoopjes Sjaal (PDF) Op de website van Fairyarns vind je alle  Fonty verkoopadressen  en een  overzicht van alle garens en de beschikbare kleuren .