Doorgaan naar hoofdcontent

Posts

Posts uit mei, 2021 tonen

Snoezige slofjes

Wat vind ik ze toch schattig, deze babyslofjes die Titia van Thuis door Titia  ontwierp. Volgens mijn nichtje, voor wiens dochtertje ik de slofjes eerder haakte, zijn dit de beste slofjes ooit en de enige die aan de voetjes van haar kleine dame blijven zitten. Ik kan me er iets bij voorstellen, met de boordjes in de ribbelsteek. Echt een fijn patroon ! Deze keer haakte ik ze in zachtroze met Yarn and Colors Charming. Het perfecte garen voor deze schattige slofjes, net als Scheepjes Stonewashed, dat ik eerder gebruikte voor deze slofjes.

Fiep Flamingo

Met regelmaat pak ik het boek Rammelaars & Knuffels haken voor baby's van Annemarie Arts uit mijn boekenkast. In het boek staan zo veel leuke patroontjes die in relatief korte tijd van je haaknaald glijden. Eigenlijk haakte ik alleen maar rammelaars uit het boekje. Toen kreeg ik het verzoek om mijn eerste knuffel uit het boek te haken. Fiep Flamingo moest het worden. Ik haakte de knuffel met Yarn and Colors Epic in de kleuren Old Pink en Antique Pink en haaknaald 4.0. Ook deed ik er een rammeltje in. Is het geen leukerd?

Droogbloemen plukken

Jaren geleden deed ik samen met mijn moeder een cursus bloemschikken. Knutselen met groen doe ik nog maar weinig. Maar nog steeds word ik blij van bloemen in huis, er staat altijd minimaal een vaas(je) met bloemen in de woonkamer. De afgelopen tijd verzamelde ik steeds meer planten in huis. Zo fijn, al dat groen om mij heen. Ook staat er hier en daar een vaasje met droogbloemen. Ik was al even op zoek naar een mooi boeket, maar in kant en klare boeketten zit eigenlijk altijd wel iets wat ik niet mooi vind en dan vind ik het toch zonde van het geld.  Toen zag ik op Instagram dat Isabelle van Happy Circle in haar atelier in Vught een droogbloemen-pluk-wand had ingericht, waar je zelf je boeket kunt samenstellen. Hoe leuk is dat?! Eerder kocht ik bij haar al een leuk DIY pakket voor een droogbloemenkrans , die ze helemaal naar mijn smaak samenstelde. Ik maakte een afspraak met Isabelle om een boeketje te komen plukken én haar Happy Circles, hele toffe