Doorgaan naar hoofdcontent

Posts

Posts uit december, 2021 tonen

Dit was 2021

2021... Laten we er maar niet te veel bij stilstaan hoe bizar dit jaar weer was. En vooral hoopvol vooruit proberen te kijken. Wel vind ik het altijd leuk om aan het einde van het jaar terug te blikken naar alles wat er het afgelopen jaar uit mijn handen kwam. En dit waren de toppers van dit jaar (qua views): 1. Wieber Tas (Diamond Bag) 2. Pannenlappen 3. Amore Spencer Blij verrast ben ik om te zien dat het alle drie eigen patronen zijn. Er staat al weer het een en ander klaar om te laten zien in het nieuwe jaar. En er komt weer iets anders leuks aan. Daarover binnenkort meer. Voor nu wens ik je een fijn uiteinde, een mooi begin en vooral alle goeds voor 2022.

Kerstengeltjes

Nog één nachtje slapen en dan is het kerst. Tussen alle voorbereidingen door probeer ik nog wat te haken, al heb ik er momenteel weinig ruimte voor in mijn hoofd. Het afgelopen jaar was ik erg druk met mijn werk en nam ik (te) weinig rust, maar de komende 2 weken ga ik lekker van mijn vakantie genieten en fijn handwerken, want daar heb ik tijdens deze lockdown natuurlijk weer alle tijd voor. Wel maakte ik de afgelopen weken een stel kerstengeltjes. Zijn ze niet schattig? Wil je ook zo´n kerstengeltje maken? Dit heb je ervoor nodig: Yarn and Colors Epic Gold 10 x 15 cm Yarn and Colors Epic Cream 1 x 20 cm Dun touw 1 x 25 cm, 1 x 15 cm Macramé garen 8 x 20 cm Houten kraal (ongeveer 12 mm doorsnee, gat van ongeveer 4 mm doorsnee) Schaartje Stopnaald (die door het gat van de kraal heen past) Fijne kam In dit filmpje laat ik zien hoe ik het kerstengeltje maakte: Ik wens je hele fijne, warme kerstdagen. Maak er iets moois van!

Paarse Kruk met Nopjes

Deze week haakte ik een nieuwe hoesje voor één van onze krukjes. Dit krukje verhuisde een paar weken geleden naar de kamer van jongste. Het Krukje werd al een hele tijd terug voorzien van een grijs hoesje, maar op een kamer in de kleuren wit, donkerblauw en paars kon ik me wel iets leukers voorstellen dan het grijze hoesje. Eerder kocht ik al een flink voorraad paarse bollen Yarn and Colors Epic, met het idee om iets voor de kamer van jongste te maken. Nu is paars niet echt mijn lievelingskleur en daardoor verdween de voorraad paars tussen mijn wolvoorraad. Een paars hoesje voor de kruk, dat vond ik wel een goed idee. Ik haakte het hoesje met haaknaald 4.0 en op de zijkant haakte ik een paar nopjes, dat vonden jongste en ik wel een leuk detail. Het krukje past nu perfect op haar kamer. En hoe leuk is het om dit paarse krukje op Paarse Vrijdag te laten zien.  Verder haakte ik sinds een paar weken aan het toffe haakproject bovenop het krukje, ook met d