Doorgaan naar hoofdcontent

Posts

Posts uit maart, 2021 tonen

Mini Zakje

Laatst haakte ik twee kleine buideltjes voor een lieve collega. De buideltjes waren bedoeld om kleine edelsteentjes in te bewaren en in de broekzak mee te dragen.  Twee kleine en fijne zakjes, die ik haakte met Yarn and Colors Charming en een katoenen koordje om het zakje dicht te kunnen binden. In zo'n buideltje kun je natuurlijk allerlei kleine schatten bewaren. Of er een ieniemienie cadeautje in doen. Daarom schreef ik het patroontje van dit zakje uit: HAAK! PATROON MINI ZAKJE (PDF) En zo leuk ook om zo'n klein cadeautje in te pakken. Liefst doe ik dat met eenvoudige materialen en weinig poespas. En natuurlijk met een bijpassend kaartje erbij.

Hoofdband

In de carnavalsvakantie gingen we met ons gezin een paar dagen naar zee. Uiteraard moesten er ook wat fijne projectjes mee. Ik naam één projectbag mee met spulletjes om een paar babycadeautjes te haken en één projectbag met een bolletje Fonty Nimbus voor een heerlijk eenvoudig breiprojectje.  Ik koos voor het leuke patroon van de haarband op de Instagram account van Juffrouw Haak . Het is geen uitgebreid patroon, maar dat is bij dit simpele patroon ook niet nodig. Haar korte beschrijving bij een van de foto's van haar haarbanden is duidelijk genoeg. Hoe ik de uiteinden aan elkaar moest naaien vond ik in dit patroon . 

Baby Kimono

Laatst vertelde ik over de prachtige Knit & Sip breinaaldenset die ik van KnitPro mocht testen. Nog steeds ben ik er zo blij mee! Mijn eerste project dat ik breide met de naalden uit de set was een baby kimono. Echt te schattig en goed te doen voor een nog niet zo ervaren breister als ik. Het patroon vond ik via Pinterest op de blog van Mme Ulma.  Nadat ik een paar bollen Yarn and Colors Charming had gescoord ging ik vol enthousiasme aan de slag. Het verwondert me elke keer weer hoe blij ik word van de simpele ribbelsteek. Nadeel is wel dat ik me niet echt zet tot het leren van andere breisteken. Maar ach, who cares. ;-) In no time was het vestje af. Op het knoopje na dan, want om een of andere reden vind ik dat altijd een vervelend klusje. En dat terwijl het echt een werkje van niks is. Weken later pakte ik het vestje weer op en naaide er een knoopje aan. In 5 minuten was het gepiept, inclusief het pakken en weer opruimen van de be