donderdag 17 december 2015

Lichtjes

Druk druk druk, zo in de laatste weken voor de kerstvakantie. Er moeten kerstinkopen worden gedaan, de laatste zaken op het werk moeten op tijd worden afgerond en op school is er ook nog van alles te doen.

Vanavond hadden de meiden kerstdiner op school. Omdat we vandaag geen tijd hadden om te kokkerellen, hebben we het onszelf makkelijk gemaakt. In plaats van ingewikkelde hapjes zorgden wij dit jaar voor de drankjes in groep 8 en het stokbrood in groep 5. Jongste gaf (op verzoek van een klasgenootje, zo leuk!) tijdens het diner een mini-vioolconcert voor de klas. De afgelopen dagen heeft ze nog even flink geoefend, want eigenlijk vindt ze het best wel spannend, spelen voor publiek. Ze speelde prachtig, kreeg een heel groot applaus en werd bedolven onder de complimenten. Ik denk dat ze wel een paar centimeter is gegroeid vanavond!


Na het diner liepen de kinderen in een lichtjestocht vanuit school naar de kerk en weer terug. Dat detail had ik in de voorbereiding dus even gemist. En dat terwijl ik altijd zo goed voorbereid probeer te zijn. Zo op het laatste moment was er in het dorp natuurlijk geen lampionnetje meer te vinden. Gelukkig had ik een dag vrij en had ik tijd om voor jongste een lampion haken.

Als basis gebruikte ik het patroon van byClaire, maar ik maakte er (zoals wel vaker) een eigen versie van.

In groep 5 is zo'n gehaakte lampion nog wel leuk. In groep 8 kun je beter voor de dag komen met een papieren exemplaar.


Voor deze lampion gebruikte ik:
een glazen potje met een hengseltje van ijzerdraad
een stukje inpakpapier
dubbelzijdig plakband
20 led-lampjes met batterij (een nep-waxinelichtje kan natuurlijk ook).

Ik knipte een reep papier op maat, vouwde deze dubbel en maakte er vanaf de vouwlijn knipjes in. De boven- en onderkant plakte ik met dubbelzijdig plakband vast aan het glazen potje. Easy does it.


Het zag er prachtig uit, al die kinderen met hun lichtjes, lopend in een stoet. Vanaf de eerste verdieping van de school genoot ik van dit prachtige beeld.  Een heel sfeervolle afsluiting van het kerstdiner.

14 opmerkingen:

 1. Wat leuk allemaal en petje af voor de kids. Het moet hartverwarmend zijn om die kinderen allemaal met een lichtje te zien lopen in een stoet. Prachtige sfeermomenten. Alvast een fijne kerstvakantie aan jullie allen.

  Lieve groet, Tinne

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Op deze manier komen we inderdaad al helemaal in de kerstsfeer. Voor jou ook alvast een fijne kerst! x

   Verwijderen
 2. Wat mooi! Het is inderdaad nogal een drukte deze periode, gelukkig voor de kids dat mama zo creatief is ;-)
  Fijn weekend alvast, Sigrid

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh, wat een prachtige lichtjes zijn dat geworden. Die papieren met pakpapier vind ik echt een heel mooi idee.
  Wat leuk dat je dochter viool speelt, vraagje: Mijn dochter wil graag op viool les. Maar wij wonen in een 'gehorig'rijtjeshuis. Klinkt het heel erg door? groetjes
  Lize

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat leuk dat je dochter ook viool wil spelen! Ik heb onze buren nooit gehoord over het geluid van de viool, maar hebben we gelukkig buren onder onze kap die sowieso niet moeilijk doen. Het geluid van de viool klinkt niet heel hard, zeker niet in vergelijking met bijvoorbeeld een piano of blaasinstrument. Onze 8-jarige speelt alleen overdag en ook bijna nooit langer dan een kwartier per dag. Moet te doen zijn, toch? En volgens mij zijn er ook dempers voor viool voor studiedoeleinden. Succes!

   Verwijderen
 4. wauw ziet er prachtig uit wat leuk dat ze zo veel complimenten kreeg
  fijne dagen,en vakantie natuurlijk
  liefs mingle-mangle

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Jouw kinderen hebben gelukkig een creatieve mama, die snel even twee toffe lampionnen voor hen maakt.
  Net als jouw dochter terecht complimenten kreeg voor haar vioolspel, krijg jij trecht complimenten voor alles wat jij maakt.

  Fijne kerstdagen en een creatief en sprankelend 2016, Margaret

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een leuk idee Daphne! Handig zo'n crea mama. Fijne dagen ;)

  Groetjes Nienke

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat leuk allemaal.
  Zo zie je maar weer, als je creatief bent (en tijd hebt ;-) ), kun je een hoop leuks maken.
  En veel leuker voor de kinderen om iets zelf gemaakt mee te nemen als verlichting, toch?!!
  Groetjes, Daphne

  BeantwoordenVerwijderen
 8. O wat heerlijk dat haar eerste concert zo geslaagd was. Ik kan me voorstellen dat ze cm-ters gegroeid is. Heerlijk dat ze een creatieve moeder hebben die zulke prachtige lampionnen tevoorschijn tovert. Nu lekker vakantie en rust. Geniet van de kerstdagen.

  BeantwoordenVerwijderen