Doorgaan naar hoofdcontent

Winter Smiles Hat

Het mooie winterweer is weer voorbij. Wat hebben we ervan genoten! Iets daarvoor vroeg onze oudste of ik voor haar een muts wilde breien. Ik dacht even dat ik haar verkeerd verstond. Onze zestienjarige dochter vindt het gehaak en gebrei van moeders allemaal prima, als ze het zelf maar niet hoeft te dragen. Ik moest dus wel even lachen om dit verzoek. 

Ik liet haar zelf een patroontje uitkiezen, dit werd de Winter Smiles Hat, een erg leuk patroon van Drops. Vervolgens stuurde ik een berichtje naar Ons Winkeltje, het wolwinkeltje van Ankie in ons dorp. Ik legde Ankie uit wat ik zocht en zij stuurde een aantal foto's van mooie wolletjes. We kozen Malou Light van Lang Yarns, garen waar ik nog nooit mee had gewerkt, maar zo prachtig! 

De bolletjes werden netjes bij mij thuis bezorgd, zoals veel winkeliers in ons dorp doen nu ze gesloten moeten zijn (en waar we veel gebruik van maken in de hoop dat we ze een beetje kunnen steunen).


Nu had ik nog nooit echt rond gebreid, dus het was even stoeien. De laatste toeren waren zeker niet perfect, ondanks dat ik netjes gebruik had gemaakt van steekmarkeerders die mij hielpen met het tellen. Ik besloot dan ook om de laatste toeren niet helemaal te breien. De muts was groot genoeg, dus ik kantte de muts eerder af en trok het midden samen. En dat ziet er ook prima uit! Eigenlijk heel grappig om te zien dat ik bij het haken geen enkel foutje van mezelf toesta, maar ik met breien een stuk makkelijker ben, omdat ik niet altijd weet hoe ik een foutje netjes kan herstellen.

Uiteindelijk was ik, ondanks een paar schoonheidsfoutjes, toch heel tevreden met de muts. Dochterlief gelukkig ook. Jongste droeg 'm vervolgens ook. Voor haar ging ik dus ook aan de slag, maar dan wel een gehaakte. Dat ging net wat sneller. ;-)

Reacties

  1. Leuke muts! Hier delen de kinderen en kleinkinderen dezelfde mening. Mutsen mag nog net en daar stopt het. Ah niet erg vind ik, geef het gewoon weg, liefhebbers genoeg :-))

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Prachtige muts!
    Wat fijn dat een winkelier zo met je meedenkt. En mooi dat jij op die manier voor wat inkomsten voor haar kan zorgen. Win win ...
    Herkenbaar wat je schrijft over breien. Ik kan ook niet zo goed fouten herstellen. Dus hoop ik altijd maar foutloos te werken ;-). Gelukkig kan ik m'n moeder om raad vragen. Ze woont wel op een half uurtje rijden. Direct weer verder breien is er dan niet bij.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Oh, maar deze vind ik ook echt heel tof!

    Lieve-groet, Verie

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Granny Square Boodschappentas

Mandje - patroon

Pannenlappen

Gestrikt

Te gekke tas